Nieuws

Patijnenburg laat haar Tijdmachine en foto-expositie landen in de Tuinen!

Naaldwijk 17 oktober 2018 – Patijnenburg bestaat 65 jaar en laat van zich horen! Na de open dag bij Patijnenburg is er nu een nieuwe kans om op een leuke en interactieve manier iets te weten te komen over de sociale werkvoorziening. Dit kan namelijk in de Tijdmachine die tijdelijk landt op het centrale plein in De Tuinen in Naaldwijk. De Tijdmachine is te bezichtigen van 5 tot en met 16 november 2018. Daarnaast kun je hier kennis maken met een aantal ‘gezichten’ van Patijnenburg, de mensen die zich dagelijks met hart en ziel voor dit bedrijf inzetten. Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken naar onze foto-expositie of neem plaats in de Tijdmachine in De Tuinen. Alle Westlanders van jong tot oud zijn van harte uitgenodigd om hier een gratis kijkje te komen nemen!

De Tijdmachine
De Tijdmachine is een interessante tentoonstelling over de geschiedenis van sociale werkgelegenheid in Nederland. Je reist door de afgelopen eeuwen naar de toekomst en leert over de aanpak van armoede, opvoeding en onderwijs, en over het ontstaan en de ontwikkeling van banen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Doel
In de Tijdmachine ervaar je dat het vraagstuk van de sociale werkgelegenheid er een is van alle tijden. Wie is verantwoordelijk voor mensen die extra steun nodig hebben? Dat is de centrale vraag, ook voor de toekomst. Er zijn nu te weinig banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Wij willen mensen hier bewust van maken en hen aanzetten om na te denken welke rol zij daarbij kunnen spelen.
Bij dit project waren jongeren betrokken van het Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijk Onderwijs. In de houtzagerij en houtbewerkingsafdeling van collega bedrijf Pantar in Amsterdam is de Tijdmachine gebouwd. Dat hebben de jongens van Pantar heel vakkundig gedaan, het resultaat is geweldig!

Voor wie?
De Tijdmachine is interessant voor iedereen, want het vraagstuk van sociale werkgelegenheid gaat ons allemaal aan. Door het plaatsen van de Tijdmachine en de foto-expositie in De Tuinen wil Patijnenburg zoveel mogelijk mensen bereiken. Alle Westlanders zijn welkom!

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)