Nieuws

Bezoekersaantal Nationale Zomerbloemententoonstelling (8 -11 september) boven verwachting!

De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is meer dan tevreden met het bezoekersaantal van de 31e Nationale Zomerbloemententoonstelling. Door de verplaatsing naar een vast tijdstip, buiten de schoolvakanties, was de organisatie benieuwd naar het aantal bezoekers dat het evenement dit jaar zou trekken. Er op voorhand van uitgaande, dat dit aantal met name op donderdag en vrijdag minder dan in voorgaande jaren zou zijn, zijn er boven verwachting toch rond de 15.000 bezoekers geteld! Vooral op zaterdag en zondag stonden er regelmatig lange rijen voor de deur van de Oude Kerk in Naaldwijk. De bezoekers kwamen niet alleen uit de eigen regio, maar uit alle windstreken van ons land en soms van ver daarbuiten.

Het product met de hoogste score uit de tentoonstelling was Hydrangea macrophylla ‘Mammoet’ van kwekerij Jos Otte uit Kapelle met een 9,75. Jos Otte mag zich hiermee Meesterteler 2016 noemen!

Het thema ‘Hollands Glorie’ inspireerde weer vele fotografen tot het schieten van mooie plaatjes. De organisatie nodigt eenieder dan ook uit om aan de fotowedstrijd deel te nemen. Deelnemers kunnen hun digitale foto’s (1 per persoon) tot 1 september a.s. insturen naar info@nzbt.nl onder vermelding van ‘fotowedstrijd Nationale Zomerbloemententoonstelling 2016’. Het reglement is na te lezen op de site.

De 32e editie van de tentoonstelling vindt plaats van donderdag 7 september tot en met zondag 10 september 2017. Wij hopen u daar weer te zien!

De uitslag van de NZBT-keuring en foto’s van de 31e editie zijn terug te vinden op www.nzbt.nl.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)