Nieuws

Basisschool de Hoeksteen wint Groen En Doen-wedstrijd

15 juni mocht Basisschool de Hoeksteen de eerste prijs in ontvangst nemen van de ‘Groen En Doen-wedstrijd’. Zij winnen hiermee een supernatuurtuin voor op het speelplein. De wedstrijd werd in november geïntroduceerd door Westlandse Natuur- en MilieuEducatie (WNME) met de 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde. Stichting WNME wilde met de wedstrijd kinderen bijzondere natuurervaringen laten opdoen.

Woensdagmiddag kwamen verschillende basisscholieren, kinderopvanggroepen en ouders uit Westland en Hoek van Holland in winkelcentrum De Tuinen bijeen voor de uitreiking van de ‘Groen En Doen-wedstrijd’. WNME en haar partners maakten voor de wedstrijd een lijst met 49 natuurervaringen. De 50e activiteit mochten de deelnemers zelf invullen en bewijzen d.m.v. een foto of video. De wedstrijd draaide om het opdoen van bijzondere natuurervaringen. Daardoor is iedereen sowieso al een winnaar! Maar degene die dit op de beste, leukste en origineelste manier zich kon ‘bewijzen’ maakte ook nog kans op mooie prijzen.

Basisschool de Hoeksteen kreeg maar liefst 53 punten van de jury en behaalde hiermee de eerste plaats. Met name vanwege de 50e activiteit. Zij hadden een blote voetenpad met hele school gemaakt, waarbij de grote kinderen de kleintjes helpen. Een mooie vorm van samenwerking. De 2e plaats ging naar Achtsprong & De Lange Keizer. Zij leverden een prachtig fotoboek in met veel extra activiteiten erbij, zoals van boomstammen en touw een eigen klimrek maken. Plaats 3 was voor 2Flamingo’s en 2Pinguins. Zij gaven een keurig verzorgde powerpoint presentatie, waarin goed is te zien dat de activiteiten met de groep zijn gedaan. De 50e activiteit Driekleur locatie Wilhelmina mocht de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. Zij hadden een erg mooie, grote boom en als 50e activiteit op de boerderij gewerkt.

Maar niemand ging woensdag met lege handen naar huis. Na 14:30 uur konden kinderen een blije bijen bal maken bij de stand van Groei & Bloei Westland, fruitspiesjes van Rijk Zwaan rijgen en zich uitleven op de kleurplaten. Ook bezochten ze de pop-up store van de Healthy Food Movement waar ze snoepgroenten mochten proeven. Een meer dan geslaagde middag. WNME is zeer tevreden over de actieve deelname aan de ‘Groen en Doen-wedstrijd. Op deze manier kregen kinderen de kans om op jonge leeftijd kennis op te doen over natuur, milieu, gezonde voeding, glastuinbouw en duurzame technologie. WNME hoopt hiermee de betrokkenheid bij deze onderwerpen te vergroten, in de maatschappelijke context van het streven naar duurzame ontwikkeling.

De uitreikingsdag werd mogelijk gemaakt door Westlandse Natuur- en MilieuEducatie (WNME), gemeente Westland, Groei & Bloei Westland, Rijk Zwaan, Duurzaam Westland, Rabobank, WOS Media, Van Alphen Olsthoorn hoveniers en The Healthy Food Movement.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)