Nieuws

Van Alphen schoenen officieel benoemd tot Hofleverancier

Van Alphen schoenen vanaf nu ‘Hofleverancier’

Naaldwijk, 9 juni 2016 - Vandaag is Van Alphen schoenen uit Naaldwijk officieel benoemd tot ‘Hofleverancier’. Om 16:00 uur vanmiddag werd het wapenschild dat bij het predicaat Hofleverancier behoort in bijzijn van personeel en familie overhandigd door de commissaris van de Koning, de heer J. Smit en burgemeester J. van der Tak. Het predicaat is toegekend ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum in 2015.
5 generaties in schoenen

In 1865 opende Van Alphen schoenen voor het eerst zijn deuren in de Naaldwijkse Molenstraat. Aanvankelijk als schoenmakerij en -winkel, later verdween het ambacht van schoenreparatie en werd de volle aandacht gericht op het verkopen van gedegen pasvormschoenen. Hier in deze winkel werd het fundament gelegd voor de inmiddels 150 jaar bestaande schoenenwinkel van Van Alphen. Sindsdien hebben maar liefst vijf generaties de winkel voortgezet.
Dat de handel in al die jaren is veranderd, weten de generaties Van Alphen wel. Albert van Alphen senior (de opa van de huidige eigenaar Alex) ging nog met een volgeladen fiets langs de huizen om schoenen te verkopen. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen. Sterker nog, de komst van een webshop in 2013 heeft de schoenen van Van Alphen juist dichterbij huis gebracht. Steeds meer mensen bekijken thuis alvast online de collectie en komen vervolgens heel gericht naar de winkel om schoenen te passen.
Kroon op het werk
Alex van Alphen, eigenaar van Van Alphen schoenen, is trots op zijn winkel en het predicaat Hofleverancier dat het nu heeft gekregen. “Het is een kroon op het werk van alle generaties Van Alphen die sinds 1865 de winkel hebben voortgezet. Maar het is zeker ook een erkenning voor de inzet van de medewerkers, die met hun deskundigheid en aandacht voor de klant de winkel tot een begrip in het Westland hebben gemaakt”.
Predicaat Hofleverancier
Het Koninklijk Wapen met de tekst ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die minimaal honderd jaar bestaan en een belangrijke plaats innemen in hun regio. De bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf moeten van onbesproken gedrag zijn. Ook moet de ontstaansdatum met documenten worden onderbouwd.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)