Nieuws

150 jaar Van Alphen Schoenen!

Het is feest! Van Alphen Schoenen viert dit jaar wel een hele bijzondere verjaardag. Het is dit jaar namelijk precies 150 jaar geleden dat de eerste generatie Van Alphen Schoenen zich als schoenmaker in Naaldwijk vestigde.

Stel je eens voor: de schoenenwinkel van Van Alphen in 1865! Het vroegere centrum van Naaldwijk, dezelfde winkelstraatjes als nu, maar dan in Oudhollandse stijl. Pandjes met sierlijke geveltjes, verfraaid met glas in lood. Vaak met afbeeldingen in de stijl van het bijbehorende ambacht. Zo ook op de Molenstraat 14, waar Albertus Henricus van Alphen (geboren in 1839) zijn schoenmakerij en -winkel startte. Op de voorkant van zijn pand prijkt een kleurrijke afbeelding in glas en lood van een aantal dienstdoende schoenmakers. Als we de winkel binnen zouden lopen, dan zouden we Albertus van Alphen misschien wel bezig zien met het aanmeten van een paar schoenen, het bewerken van stuk leer met naald en draad of het vervangen van een paar hakken. De inrichting van het pand zou eenvoudig zijn. Een paar stoelen, een tafeltje en op een paar houten planken zou de bescheiden voorraad schoenen gepresenteerd staan.

Hier in deze winkel werd het fundament gelegd voor de inmiddels 150 jaar bestaande schoenenwinkel van Van Alphen. Sindsdien hebben maar liefst vijf generaties de winkel voortgezet. Dat de handel in die 150 jaar is veranderd, weten de generaties Van Alphen wel. Albert van Alphen senior (de opa van de huidige eigenaar Alex van Alphen) ging nog met een volgeladen fiets langs de huizen om schoenen te verkopen. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen. Sterker nog, de komst van een webshop in 2013 heeft de schoenen van Van Alphen juist dichterbij huis gebracht. Steeds meer klanten bekijken thuis alvast de collectie van Van Alphen in de webwinkel en komen vervolgens zeer gericht schoenen passen.

Toch zijn bepaalde dingen in 150 jaar niet veranderd. Want hoewel de vijf verschillende generaties Van Alphen de winkel steeds op hun eigen manier en passend bij de tijdgeest hebben voortgezet, hebben zij altijd vastgehouden aan bepaalde kernwaarden, die voor Van Alphen zo kenmerkend zijn: aandacht voor de klant, servicegerichtheid, deskundigheid en kwalitatief goede producten. En het is mede dankzij u als trouwe klant èn het behulpzame ervaren personeel van Van Alphen dat nu het 150-jarige jubileumfeest mag losbarsten!

Om dit heugelijke feit te vieren, geeft Van Alphen vanaf deze week knallende korting op maar liefst 150 speciaal geselecteerde ‘jubileum-modellen’. Deze zijn in de winkel te herkennen aan een kortingslabel. U kunt ook alvast in de webshop (www.vanalphenschoenen.com) bekijken om welke modellen het gaat. U kunt verzekerd zijn van een gevarieerd aanbod. Enkellaarsjes (leer of nubuck), sneakers (hoog of laag), stevige boots, mocassins en pumps…met de pasvorm die u van Van Alphen gewend bent.

Kortom: de kans is groot dat er wat geschikt voor u tussen staat! Het team van Van Alphen staat hoe dan ook graag klaar om u van dienst te zijn. Hopelijk tot snel!

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)