Nieuws

Thema 30e editie Nationale Zomerbloemententoonstelling in 2015 vastgesteld!

Het thema voor de 30e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is bekend en luidt: ‘Meesterwerk’. Met dit thema hoopt de organisatie de zomerbloemen in dit jubileumjaar op meesterlijke wijze een podium te kunnen geven. De tentoonstelling vindt plaats aan het einde van de schoolvakanties, van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus 2015, in en om de historische Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Het thema is een verwijzing naar alle inspanningen die ieder jaar nodig zijn om de tentoonstelling tot een succes, lees – meesterwerk - te maken: van de bijzondere producten van de zomerbloementelers, de inbreng van de sponsors tot de werkzaamheden van de vele vrijwilligers. Indirect kijkt de organisatie met het gekozen thema ook nog met een knipoog naar het Vincent van Goghjaar. In 2015 is het namelijk 125 jaar geleden dat de meesterschilder Vincent van Gogh is overleden. De NZBT-keuring vormt ook dit jaar weer de basis van het evenement.

Themaproduct
Als themaproduct is gekozen voor Delphinium, ridderspoor. Delphinium is een geslacht uit de ranonkelfamilie, de Ranunculaceae. Deze zomerbloem heeft diverse verschijningsvormen: van lage alpinesoorten tot tweeënhalve meter hoge exemplaren. Als snijbloem is Delphinium prachtig te gebruiken in zomerse boeketten met een romantische uitstraling. Deze zomerbloem is geliefd om haar prachtige blauwtinten, maar er zijn daarnaast ook schitterende roze en witte riddersporen.

Sponsoring
Natuurlijk hoopt de organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling ook in het komende jubileumjaar weer te kunnen rekenen op de ondersteuning van de sponsors van de voorgaande edities. Ook nieuwe sponsors zijn van harte welkom.

Een terugblik op vorige tentoonstellingen en actuele informatie vindt u op www.nzbt.nl.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)