Nieuws

Korenfestival trekt duizenden bezoekers

De 6e editie van het Westland Korenfestival trekt duizenden bezoekers en krijgt een heel speciaal feestelijk tintje. Het Westland korenfestival in Naaldwijk werd zaterdag feestelijk geopend door de voorzitter van het bestuur Jan van der Valk. Daarna zongen alle koren enthousiast de warming-up liederen. Na het luiden van de klok, betraden zij de 8 podia die overal in het centrum opgesteld stonden.

Het Heijdse Vismaatjes koor beklom als eerste het hoofdpodium op het Wilheminaplein en bracht letterlijk en figuurlijk het zonnetje met zich mee. Optredens van de Naaldwijkse koren De Westlanders en Simply Best, Het Meidenkoor Woest Genoegen uit Hank, De Waterlanders uit Lelystad en uit Maassluis het Waterwegkoor vermaakten het publiek met hun levensliederen. De popkoren Bes’Tof en 40Forever uit Wateringen gaven een geweldig optreden in het drukke centrum. Het popkoor 4Fun, dat onlosmakelijk verbonden is met het festival liet zich van haar beste kant horen. Op het programma stonden ondermeer optredens van dames van het Politievrouwenkoor Sirenen uit Den Haag; de Westlandse koren Les Sirènes en Onder Zeil; uit Zoetermeer Invasion; uit Brielle Nautica en uit Rotterdam kwam shantykoor Barend Fox en daarbij waande men zich op de woelige baren van de zee. De vonken spatten er vanaf bij het uit Dordrecht afkomstige XING popcore, zij presenteerde zich drie maal, waarvan de laatste slotact op het plein van een ongekend hoog niveau was.

Dat het festival een oubollig imago heeft is nu voorgoed verleden tijd! Het evenement bracht een mix van smart en zeemansliederen, gospel, kinderen, rock en pop. Tijdens de grande finale werd Naaldwijk overstemd door honderden keeltjes, die gezamenlijk te horen waren uit alle koorleden en het publiek. Organisator Stichting Westland Korenfestival kijkt terug op een zeer geslaagde editie van het festival. Dat het Westland dit festival nog lang niet moe is getuigt de enorme opkomst van het publiek, de reacties van bezoekers en deelnemers waren echt enthousiast en positief, de sfeer was ontzettend gezellig.

Het was hilarisch om te zien dat een bruidspaar op een gegeven moment geheel onverwacht het podium beklom om het publiek getuige te maken van hun eerste echtelijke dans en samen met hun bruidsmeisjes een walsje maakten. De initiatiefnemers zijn ook zeer tevreden over de opkomst en het verloop van het festival en kijken nu al uit naar volgend jaar. Met het evenement zijn belangrijke doelen bereikt: een programma neerzetten speciaal afgestemd voor het publiek en in cultureel opzicht dit festival op de kaart weten te zetten.

Terug naar het overzicht

Andere berichten