Nieuws

Kabaal! laat Naaldwijk Winkelrijk op grondvesten schudden

De Koopzondag in Naaldwijk op 25 mei wordt extra speciaal door de komst van percussiebands KABAAL!, Beatlife! en Sambalanço. Een dag vol opzwepende performances, workshops en vooral véél muziek.

Vanaf 12:30 uur resoneren de ritmische klanken van KABAAL! door de winkelstraten. De mannen en vrouwen trommelen er professioneel op los en met een orkaan van geluid brengen zij Naaldwijk is een uiterst feestelijke stemming.

KABAAL! wordt afgewisseld door Sambalanço, een door Brazilië geïnspireerde Rotterdamse percussieband welke de temperatuur doet stijgen met het Samba-achtige repertoire.

Tweemaal wordt het Wilhelminaplein podium van de circa 80 (!) kinderen welke deel uitmaken van Beatlife!. Het optreden van deze geweldig grote groep kinderen is opzwepend, gezellig en vooral heel hip.

Na het optreden op het plein nemen KABAAL! en Sambalanço het stokje weer over wat uiteindelijk resulteert in een samenkomen van beide percussiebands én de kinderen van Beatlife!: een wervelwind van ritme, muziek, drums en vrolijkheid. Stilstaan is geen optie meer.

Het publiek kan tot slot ook nog eens meedoen, waardoor echt iedereen deel uitmaakt van een uitzinnige muziekexplosie. Maak muziek met uw handen of neem een muziekinstrument mee. Of gebruik degene die u bij de workshop heeft gemaakt. Bij deze roept de organisatie dan ook iedereen op naar Naaldwijk te komen op zondag 25 mei a.s..
Heb je een mooi muziekinstrument gemaakt? Laat deze zien op de kraam op het Wilhelminaplein en maak kans op een mooie prijs!

Geïnspireerd geraakt door de vrolijke samba klanken? Op het binnenplein van de Tuinen kunt u dezelfde dag gratis meedoen met een samba percussie workshop. Zowel ervaren als niet ervaren slagwerkers kunnen meedoen en de workshop is ook geschikt voor kinderen (vanaf 7 jaar). Vooraf opgeven is niet nodig er staan voldoende trommels klaar! Ook kunt u later die middag zelf een muziekinstrument knutselen.

Beknopt programma:
12:30 – 13:00 Kabaal! speelt met 3 danseressen - mobiel door centrum
13:00 – 13:30 Sambalanço speelt - mobiel door centrum
13:15 – 13:35 Workshop Samba percussie - in de Tuinen
14:00 – 16:00 Workshop maak je eigen muziekinstrument - in de Tuinen
14:00 – 14:20 Beatlife (80 kinderen) treden op - Wilhelminaplein
14:30 – 15:00 Sambalanço speelt - mobiel door centrum
14:30 - 15:00 Kabaal! speelt - mobiel door centrum
15:15 - 15:30 Beatlife (80 kinderen) treden op - Wilhelminaplein
15:30 – 15:45 120 muzikanten sluiten af, kinderen + Kabaal - Wilhelminaplein
15:45 – 16:00 Zoveel mogelijk mensen maken muziek - Wilhelminaplein

Tussen de optredens door verzorgt DJ Bombastic van restaurant Peppers de muzikale invulling op het Wilhelminaplein.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)