Santarun 2017

De eerste Santarun in Westland was een groot succes.
De Santarun heeft zaterdag 16 december ruim € 12.000 euro opgebracht. Daartoe renden en wandelden bijna 350 als kerstman verklede deelnemers dwars door het centrum van Naaldwijk. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: Kindertehuizen in het Roemeense Sibiu, waar voornamelijk meervoudig gehandicapte (wees)kinderen wonen en de Stichting Westlands Hoop die kinderen met een levensbedreigende aandoening ‘de dag van hun leven’ aanbiedt. De bijzondere sportieve manifestatie, met het motto ‘Voor kinderen hier én daar’, is een initiatief van de Rotaryclubs Westland en Westland Polanen.

Het Santafeestje werd ‘losgebeld’ door burgemeester Agnes van Ardenne, die daarvoor de bel van de Echte Santa had geleend. De laatste was kort daarvoor in zijn Tuk-Tuk gestapt om letterlijk voor de troepen uit te rijden en de route aan te geven. De stoet Kerstmannen trok daarna snel én langzaam van de Stokdijkkade langs de Rembrandtstraat, Prinses Julianastraat, achter De Tuinen, via het Zuideinde, de Anjerlaan, de Kruisweg weer naar het centrum en de finish.

Daar was na de medaille-uitreiking voor de Santadeelnemers een gezellige ‘napraat’ met spreektstalmeester Jeroen Toet. Maar ook met 100 liter chocolademelk, 60 liter Glühwein en 60 liter erwtensoep, oliebollen en een goodiebag met vers fruit. Het geheel werd muzikaal aangekleed door het popkoor Live Voices.